Віртуальний тур по Івано-Франківську, зйомка 3D сферичних панорам та створення віртуальних турів , съемка 3D сферических панорам и создание виртуальных туров 360 панорама, віртуальна панорама, фото Івано-Франківськ,3D панорама, сферична панорама, фото 360, панорама, віртуальний івано-франківськ

  На головну  
   
Українською Англійською Польською
 
Рада з туризму
  списки членів Ради
  статут Ради
  заявка на членство
  переваги членства у Раді
Карпатський регіон
  міста регіону
  клімат
  гори, хребти
  скелі
  флора та фауна
Культура регіону
  етнографія
  звичаї та обряди
  дерев'яні церкви
  печери
  Центр Європи
  озера
  водоспади
  ріки
  замки
  Долина нарцисів
  обсерваторія Піп-Іван
  зимова інфраструктура
  карпатський трамвай
  пішохідний туризм
  водний туризм
  велотуризм
  кінний туризм
  зелений туризм
  мінеральні води

Прес-реліз про видання

Методичних рекомендацій з облаштування об’єктів туристичної інфраструктури для людей з особливими потребами

Регіональним туристично-інформаційним центром спільно з головним управлінням з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації, ТМІ «Братерство», БГФ ім. короля Юрія видано збірник «Методичні рекомендації з облаштування об’єктів туристичної інфраструктури для людей з особливими потребами».

Даний посібник є узагальнюючим довідково-інформаційним виданням для суб’єктів туристичної діяльності (готелі, ресторани, заклади харчування, туристичні бази, природо-заповідні об’єкти, туристичні фірми тощо), які прагнуть надавати послуги особам з особливими потребами та маломобільним групам населення, з метою забезпечити доступність повноцінного відпочинку для різних категорій громадян.

Виконавці проекту сподіваються, що ці рекомендації сприятимуть створенню комфортних умов для відпочинку та дозвілля осіб з особливими потребами, допоможуть зробити ще один крок на шляху до впровадження на Прикарпатті світових соціальних та архітектурних стандартів та підвищать туристичну привабливість реґіону.

Отримати видання можна безкоштовно, звернувшись в РТІЦ за адресою: вул. Галицька, 4а, м. Івано-Франківськ, тел. (0342) 50-24-74.

Для довідки:

Наприкінці 2008 «доступний туризм» став однією з найкращих економічних можливостей туристичної індустрії, що швидко та динамічно розвивається. Попит на нього постійно зростає.

Доступний туризм – це набір послуг та зручностей для окремих осіб з особливими потребами, до яких відносяться люди із інвалідністю, люди старшого (похилого) віку, вагітні жінки, батьки із дітьми, люди із тимчасовим порушенням здоров’я і втратою дієздатності; туристи із візками. Всі ці категорії осіб потребують деяких особливих пристосувань під час подорожі. Доступний туризм дозволяє всім (незалежно від їхнього віку, статті та фізичного здоров’я) отримувати задоволення від подорожі.

Згідно даних ООН 10% світового населення – неповносправні. За даними U.S. Census Bureau, оприлюдненими в грудні 2008 року, понад 54 мільйонів громадян США, або близько 19% усього населення країни, мають особливі потреби. У Європі таке населення становить близько 50 мільйонів осіб. 63% з них – старше 45 років. Орієнтовно 30% людей старше 50 років мають фізичні обмеження. В Україні кількість осіб із обмеженими можливостями становить близько 7%.

Існує значний розрив між реальним попитом та мізерною пропозицією в сфері туристичних послуг. 70% людей з інвалідністю можуть подорожувати, але не роблять цього у зв’язку із відсутністю доступних закладів розміщення туристів, ресторанів, музеїв, парків тощо.

Посібник підготовлений у рамках проекту «Відкритий туризм: доступність відпочинку на Івано-Франківщині для людей з особливими потребами».

Підтримали проект К09-0067 Фонд «Східна Європа» та компанія Telenor Group в Україні у рамках спільної програми «Світ без обмежень: вільний доступ для людей з особливими потребами». Реалізація програми стала можливою завдяки фінансовій підтримці компанії Telenor Group і Аґентства США з міжнародного розвитку (USAID). Точка зору, відображена в цьому документі, може не збігатися з точкою зору донорів програми.

[назад]


   
 

• Агентство регіонального розвитку "АРЕС", Сувалки

• Польська Туристична Організація

• Підляська Туристична Організація

• Сувальський туристичний портал

• Сувальська Агро-Туристична Палата

 
     
     
     
   
     
   
     
  Станіслав: віртуальний Івано-Франківськ  
 

 

Цей портал створено за підтримки Польсько-Американсько-Української Ініціативи про Співпрацю (ПАУСІ) , яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (АМР США) відповідно до Договору про співпрацю № 121-A-00-00-00822-00.

Погляди, викладені у цьому порталі авторами, є думками його авторів і не обов'язково співпадають з позиціями АМР США, Freedom House чи ПАУСІ.

 
Яндекс цитирования